Monday, 28 December 2009

Wafels: let's eat even more!


Lunch, originally uploaded by DutchAstrid.

The result of our waffle making attempts!

Astrid's Waffle recipe

125 grams flour
0.5 teaspoon of salt
1 teaspoon of cinnamon
1 tablespoon of sugar

100 ml hand-warm milk
100 ml water
10 grams dried yeast

1 egg

50 grams melted butter

Mix all dry ingredients in a bowl.
Mix all wet ingredients in a another bowl or jug.
Add the wet mix to the dry mix and whisk until smooth.
Add the butter and whisk firmly through the dough.

Leave the batter to rest under a cloth in a warm room for about an hour.
Use the waffle maker to taste and machine's manual.


Het resultaat van onze wafelbakpogingen!

Astrid's Wafel recept

125 gram bloem
0,5 theelepel zout
1 theelepels kaneel
1 eetlepel suiker

1 dl lauw melk
1 dl water
10 gram gist

1 ei

50 gram gesmolten boter

Meng alle droge ingrediënten in een beslagkom.
Meng alle natte ingrediënten in een andere kom of kan.
Roer de natte mix bij de droge mix tot een glad beslag.
mix de boter er door.

Laat dit beslag een uurtje rusten onder een theedoek op een warme plek.
Wafelijzer gebruiken naar smaak en volgens de instructies van het apparaat.

2 comments:

  1. Ziet er heerlijk uit! We hebben al tijden geen wafels gehad, misschien iets voor Nieuwjaarsdag, want nu staat m'n hoofd nog niet zo naar eten...

    Een fijne jaarwisseling gewenst!

    ReplyDelete
  2. Ga me evenlekker maken op een moment dat ALLE winkels dicht zijn... Gelukkig had ik miniwafeltjes gekocht, maar die zijn lang niet zo lekker als die verse dikke volle.... jummie.

    Heel veel geluk, gezondheid en plezier voor jou en je geliefden in tweeduizend-en-tien!

    ReplyDelete